IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Televisio ja elokuvat
Perustettu
21.12.2004
Tilastot
Käyntejä: 6 772 (1.7.2008 alkaen)
Koko
293 jäsentä
Tyttöjä: 97 (34 %)
Poikia: 196 (66 %)
Keski-ikä
39,1 vuotta
Otos: 189 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 36,3 vuotta
Poikien keski-ikä: 40,4 vuotta
Ylläpitäjä
Niera

Jäsenet (293)

kamiTiku-CorbuloNadeshikoda_wunderCokisReijocsjakatAowynsekkaStylesBAThroneuglicha_wijoukkisOlliem00
- Vanhemmat »

KayinStar Trek vs. Star WarsLuonut: KayinKeskiviikko 10.06.2009 17:08

Olenhan minä tunnetusti jokaisen, jota vähänkin Star Trek kiinnostaa, puhunut jo tainnoksiin, mutta väliäkö sillä. Kirjoitanpa nyt mielipiteeni elokuvasta, joka täyttää mitättömän tyhjän elämäni tästä taas jonkun sorttiseen ikuisuuteen asti, ihan vain aikani kuluksi.

Star Trek, semmoiset 40 vuotta hassua scifioopperaa trikooasuissa ja muovikorvissa. 2009 näistä 60-lukulaisen pöhköistä (mutta ah, niin koukuttavista) avaruussankareista tehdään moderneja ja cooleja. Ja mikäpä siinä minun puolestani.

En viitsi kertoa elokuvasta sen enempää, googleta jos juoni kiinnostaa, kerron nyt suoraan mitä leffasta ajattelin.

Sisältää sitten SPOILEREITA

Hyvää:

- Näyttelijät
Pakko kyllä sanoa että hyvän tiimin ovat kasanneet, tuntui siltä että joka rooliin oli pistetty ihan oikea tyyppi. Karl Urban Bonesina oli kyllä aivan mahtava lentopelkoineen kaikkineen (ja avioeroineen jossa kynittiin kaikki paitsi luut, hehhe). Ja se tyyppi joka esitti Chekovia oli hauska kuin kasa apinoita, vaikka rooli olikin pieni. Lisäksi Quinto näyttää ihan nuorelta Spockilta (Nimoylta), samalla lailla "hassun" näköinen.
Kirkin näyttelijä oli ehkä turhankin teini, mutta ainakaan tyyppi ei ollut läheskään niin ärsyttävä kuin Shatner (aika ilkeää, Shatner oli sentään kolmasosa alkuperäistä trekkiä:) Mutta meitsi onkin aina pitänyt Spockista ja Bonesista enemmän, joten Kirk ei varmaan kenenkään näyttelemänä olisi minusta erityisen kiinnostava Ok kuitenkin.)

- Alukset + erikoistehosteet
Paljon sitä voidaan nykypäivänä tehdä. Minusta se Neron alus oli hienompi kuin Borg-kuutio. Ja se vulkaanitiedeakatamialle rakennettu meduusa-alus oli myöskin aikas hieno. Nykyään sitä osataan tietokoneilla tehdä vaikka mitä, kaukana ollaan epämääräisesti värisevästä väriläiskästä filmillä, joka esittää kaasumaista elämänmuotoa. Taisteluissa oli särmää. Ei ole ollut mikään halpa elokuva, sen kyllä näkee.
Enterprise on kyllä niin hieno^^ Kosketusnäyttöjä ja paljon valkoista, valkoinen onkin jotenkin hyvä tulevaisuusväri. Sai ne modernisoidut trikoopaidat hohtamaan ihan uudenlaista loistoa.

- Huumori
Scotty vesiputkessa ja Kirk kädet turvonneina ja kieli turtana samalla kun Bones on perässä tökkimässä ruisketta kaulaan, hervotonta. Tosin nauroin kyllä varmaan myös vähän väärissä kohdissa, esim. kun Kirk sai herätettyä ne Spocin tunteet ja sai mukavasti turpaansa, niin minua kyllä enemmän nauratti kun vakavoitti se tilanne.
Kuka huomasi Nokiatunnarin??
Miten se onkin aina niin, että Spock on helponta saada vihaiseksi haukkumalla äitimammaa, tulee ihan se yksi jakso mieleen missä koko Enterprisen porukka oli pilvessä ja halusi asustella vehreällä planeetalla ikuisessa onnessaXD Sekin on tietysti ihme miten vulkanuslaisen nyrkin heilautus taivuttaa metallia, mutta kalloa ei saa kolmellakaan lyönnillä halki.

-Vulkaanilapset niissä munakennoissa laskemassa neliöjuuria.
Ihan vaan siksi, että se on neroutta.

- Leonard Nimoy
Äijä on legenda.

- Juoni
Ok, aikamatkuksesta tuppaa seuraamaan hirvittävän kokoisia juoniaukkoja. Esim, miten on mahdollista, että vanha Spock on olemassa tässä uudessa aikajanassa sellaisena kuin on, kun uudessa aikajanassa tapahtuneet muutokset (esim mamma-Amandan kuolema) muuttavat nuorta Spockia, eli vanhan Spockin menneisyttä? Jos menneysyys on muuttunut, niin silloinhan tulevaisuus ei välttämättä muotoudu entisenlaiseksi, jolloin aikamatkustukseen johtavat tekijät todennäköisesti jäävät toteutumatta, jolloin taas ajassa siirtymistä ei tapahdu, josta seuraisi sitä ettei mikään ei mutu ja kaikki säilyykin ennallaan. Jossa kierre jatkuu uudelleen sihen asti kunnes sekoat.

Ensinnäkin hitot aikajatkumosta ja sen ongelmista, koska ne eivät muodosta elokuvaa katsoessa WTF-fiilistä. Jos elokuva katsoessa jää miettimään miten tämä kaikki on mahdollista ja alkaa hiipiä vitutus mieleen, niin silloin ollaan metsässä. Mutta jos nautinto säilyy, ja lopputulos on katsottava, niin vinetys on pelkkää pilkunnussintaa. Minusta juoni oli hyvä, ja antoi tilaa seuraaville elokuville, jottei niiden tarvitse juuttua kaanonin suohon. Muutenhan tässä oltaisiin seuraavaksi vain filmaamassa uudestaan teeveesarjan ja leffojen tapahtumia.
Vapaus muutamasta epäloogisuudesta, ei paha diili? Ja pitääkö sitä nyt kaikkea ylianalysoida, minulta ainakin nyrjähtäisi aivot jos miettisin millä polttoaineella Data toimii, ja mihin tankkausletku tungetaanXD

Huonoa:

- Jatkuva actionrämistely.
Minä pidän actionelokuvista, eikä tiheä leikkauskaan kovasti häiritse. Mutta näin paljon Star Trek-elokuvassa? Minulle Star Trek on aina ollut enemmän avaruudessa tapahtuvaa saippuaa, jossa on vähän ajatustakin ihmisyydesta ja muusta tosi "syvällisestä" siinä sivussa. Avaruus vaiheisaseineen, torpedoineen ja taisteluineen on tavallaan tuki ja kehys minkä puitteissa itse tarinan pointti tapahtuu.
Välillä tuntui että mainstream-seksikäs actionrämistely otti ylivallan siltä mikä minusta oli homman nimi, eli Spockin & Kirkin ystävyyden perustamisesta, Spockin kaksijakoisuuden tutkimisesta ja Enterprisen klassisen miehistön syntymisestä. Kyllä minä sen nyt ymmärrän, että kiinnostaakseen joitain muitakin kuin hardcoretrekkereitä on oltava tässä päivässä kiinni, mutta voisi sitä nyt jossain olla vähän rajaakin.

Mutta en kyllä missään nimessä halua, että mennään takapakkia ja ruvetaan paistattelemaan muka-syvällisissä neronleimauksissa kuten valitettavasti on välillä käynyt (Joo, tehdään Star Trek V uudestaan ja katsotaan ketä muuta kuin minua kiinnostaa), mutta toivottavasti seuraavassa leffassa oltaisiin kuitenkin ihan inasen verran tasapainoisemmin käännytty perinteeseen päin. Ihan inasesti vain.

- Spock/Uhura suhde
No okei, ei se huono veto ollut, ihan kiva vaan että Spock saa joltakin^^ Mutta hei, oikeasti, pussailisko Spock kultaansa Kirkin, Scottyn ja jonkun random duden nähden siirrinhuoneessa? Sitähän minäkin...
Jos nyt saan olla suora, niin ks. suhde oli varmaankin laitettu mukaan tappamaan Kirkin ja Spockin legendaarista homoseksuaalista viritettä. Jos et tiedä mistä puhun, niin hajoaXD
Muuten Spock/Uhura on ihan ok, sopivat toisileen etc. etc. Jos joka elokuvassa on pakko olla yksi tosirakaus, niin olkoon minun puolestani tämä sitten.

- Spockin äidin tappaminen
Oikein alleviivaavan traagista hehheh.
"I married your mother because I loved her."
Yey, paratunut isä-poikasuhde jo ensimmisessä elokuvassa. Jos Sarek ja Spock kässäävät jo tässä vaiheessa varhaista elämäänsä toisiaan, niin mitä traumoja Spockille jää seuraaviin elokuviin toteutettavaksi? Ja kyllä, Star Trekissä kiinostavinta on se, kuinka monet asiat ovat Spockin elämässä vituilleen^^

Yleinkäsitys:

Kyllä minä uskaltaisin antaa neljä tähteä tälle yhdennelletoista elokuvalle. Olen tosin aika lepsu arvostelija, että annan korkeita pisteitä turhankin helposti jos elokuva edes semi-miellyttää. Esim, annoin Wolverine-leffalle myös neljä palluraa, vaikka voisin kirjoittaa romaanin kaikesta mikä ärsytti. Oikeasti, leffassa tarvitse olla kuin yksi juttu, josta pidän, ja johan on peukut pystyssä.

Ja koska tämä elokuva oli hyvä, niin mielelläni menen ja hypetän sitä jatkossakin jokaiselle joka viitsii kuunnella.

Näin.
Hähä, vitsi mitä luuseritoimintaa tällainen päiväkirjamerkintöjen tekeminen^^ Ja ketä mahtoikaan kiinnostaa?

jjb

EmieThe Wisest Man:Luonut: EmieMaanantai 30.03.2009 05:31

"Ray spoke at MIT in January 2002,[3] as part of MIT's annual Independent Activities Period, a one-month period where students can offer and take classes of widely varied topics, such as Einstein's relativity, astrology, or the Klingon language from Star Trek."

"Humans
are Evil bastards to claim that a
god is all knowing - when the
queer bastard is too stupid to
comprehend that 4 simultaneous
corner 24 hour days and 4 Earth
rotations occur within a single
24 hour rotation of CubedEarth. "

http://www.timecube.com/
Katsokaa jokunen minuutti alusta:

http://www.youtube.com/watch?v=yGzvU609j18&feature=related

No huh huh.
- Vanhemmat »