IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Terveys ja elämäntavat
Perustettu
22.4.2007
Tilastot
Käyntejä: 2270 (1.7.2008 alkaen)
Kommentteja: 6
Koko
50 jäsentä
Tyttöjä: 42 (84 %)
Poikia: 8 (16 %)
Keski-ikä
37,2 vuotta
Otos: 37 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 36,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 42,6 vuotta
Ylläpitäjä
zenadra
Valvojat
Erinah, Mirzi-

Jäsenet (50)

laurablaa^^Kaarnamuori^^DarkieHälinätär_Lizardus_DipsomaniacPäbsipretzel--AdrenalizevecannaMikkopp1979riiketilauelsuffelipuffiOinoskaLiinuliini
« Uudemmat - Vanhemmat »

_Lizardus_Aivan unohtuLuonut: _Lizardus_Tiistai 15.06.2010 16:10

Tosiaan tuosta mun kilpparista (mikä toki kiinnostaa kaikkia vallan valtavasti). Kun se lääkäri sillo perjantaina soitti niin nyt jatketaan semmoisella annostuksella että kolme päivää viikossa 50microa (ma, ke ja la) ja sitten neljä päivää 0,1mg tabulla (ti,to,pe,su).

Ja seuraavat verikokeet käyn otatuttaa elokuun alussa koska tsh olisi kuiteskin hyvä saada sinne 2 tuntumaan ja jopa sen allekin. Nythän se oli just ja just viiterajojen sisällä (4,38 kun aikasemmin oli 18 ja senhän kuuluisi olla alle 4,5 mut suositus ois olla alle 2). Ja t4v oli tosiaa noussu sieltä 11 ----> 16 (siinä viiterajat 10-21 mut suositus 15 yläpuolella).

Eli tällä lääkeannoksella mennään nyt sitten ja katotaa josko mun zombailut alkais helpottaa sun muuta...on tämäki nin turhauttavaa ettei mitää järkee.

_Lizardus_[Ei aihetta]Luonut: _Lizardus_Torstai 10.06.2010 12:28

TSH oli nyt tippunu edellisestä 18 lukemista 4,38 ja T4V joka oli viimeks 11 oli nyt noussu 16. Annostuksella 75microa oon mennyt nyt (lääkärihän nosti siis vain 50microon mut ite oon ottanu sit enempi ku olotilassa ei oo muutosta tapahtunu).

Huomenna lääkäri aamupäivällä soittaa mulle koska luultavasti nostetaan annostus kuiteskin sinne 0,1mg tabuun päivässä ku mun olotilassa ei oo juurikaa muutosta tapahtunu vaik arvot onki tasottumaan päin. Yhä oon väsyny ja unohtelen asioita, en laihdu ym.ym.

_Lizardus_Lääkäri soittiLuonut: _Lizardus_Tiistai 04.05.2010 17:16

Thyroxin annos tuplattiin (eli tähän asti menny 25micro niin nyt menee sit 0,1mg tabusta puolikas). Kuuden viikon päästä uudet labrat ja katotaan pitääkö vielä nostaa vai onko tsh lähteny laskuun. Samalla katotaan myös perusverenkuva, laktoosi-intoleranssikokeet ja keliakia vasta-aineet. Jos niissä löyty jotain ni sit mietitään jatkotutkimuksia.

Ravitsemusterapeutin ajat menis syyskuun loppuun mut sain ens maanantaille ajan omalle aluehoitajalle (laihdutusasioissa) niin katsotaan sen kanssa vähän sitä mun syömispuolta sitten kun liikuntapuoli kuiteskin on ihan kondiksessa ja näin...

Et toivottavasti tässä alkais jotain muutosta elossa ja kehossa tapahtumaan pikkuhiljaa ;)

vauhtikana[Ei aihetta]Luonut: vauhtikanaKeskiviikko 28.04.2010 00:51

ihmekkää ku o vituttanu ni raakasti D8
tänää tuli verikokeitten tulokset ja siinä sanottii et pitäs lääkitystä lisätä. siitä sit vaan lisää tyroksiinia nassuun, naminami
Kilppariarvot oli niin päin prinkkalaa ku olla vaan voi (mullahan siis on kilpirauhasen vaajatoiminta joka todettiin Eliksen syntymän jälkee, perinnöllisenä mun äidin kautta).

T4V oli 11 (sama kun viimeks syyskuussa ku oon käyny testeissä, eli normaali kun viiterajat on 9-21 pm/l)

TSH oli 18 (syyskuussa ollut 1,3 ja normaalirajat on tuossa siis 0,2-4,5 mU/l)

Eli eipä ole mikkää ihme et paino nousee vaan ja koko aika väsyttää ja paleltaa ym.ym. Mut syyhän oli siis saletin selkee.

Lääkärille olisin saanu ajan vasta toukokuun lopulle mut onneks sain soittoajan 4.5 eli ens viikon tiistaille ku hoitaja sano et tuon voi puhelimessakin hoitaa et lääkärin kans juttelen ja se määrää sit uudet thyroxinit eli joko nostetaan nykyistä annostusta tai otetaan vahvempi voimakkuuksinen lääke käyttöön....

Alkaa se saakelin painoki sit tippumaa perskeles!

bucaneve[Ei aihetta]Luonut: bucaneveKeskiviikko 26.08.2009 20:21

Lekurilta sain tänään napinoita ku oon menny ominpäin aika radikaalisti nostaan kilpparilääkemäärää. Mut so what! Parhaiten mä oman kroppani tunnen ja ainaki oli kilpirauhasarvot kunnossa.. Ekaa kertaa melkeen pariin vuoteen niin alhaalla ku ny on! Kotilääkäri Tussu kuittaa! <jännä>
Seuraava kontrolli joulukuussa.

pandaSATA - Mitä sille kuuluu?Luonut: pandaSunnuntai 09.08.2009 21:46

SATA-haaste ei mennyt ihan niin hyvin kuin olisi voinut. Syitä on monia... Jotkut ihan hyviä ja osa tekosyitä. Tässä muutamia:

- Kiire. Opiskelukiireet, työkiireet ja sohvallamakoilukiireet. Joku sanoi joskus, että kun ihmiset kertovat etteivät liiku koska eivät muulta elämältä jaksa, hän sanoo liikkuvansa juuri siksi että jaksaisi. Olen samaa mieltä. Niinhän se parhaimmillaan menee, että liikunta edistää stressinhallintaa, yleistä hyvinvointia ja auttaa jaksamaan arjessa. Aina ei vaan ehdi.

- Kilpirauhasen vajaatoiminta. Keväällä kävin läpi sekä lääkityksen vähentämisen että lopulta lääkkeen vaihdon, joka vei fyysiset voimat kokonaan. Vajaatoiminta on siitä ikävä tauti, että se vaikuttaa ihan koko elimistön toimintaan ja monesti lääkkeiden säätöjen yhteydessä kehotetaan välttämään liikuntaa. Mua ei tarvinnut edes kehottaa. Pahimmassa vaiheessa voimat olivat niin lopussa että rauhallinen kävelylenkkikin meinasi olla liikaa. Törmäsin myös vähän hassuihin mielipiteisiin sairaudestani ja siksi pitää mainita ettei vajaatoiminta ole mielipide, vaan verikokeilla todettava sairaus, ja kun se todetaan, lääkitys kestää loppuelämän. TJEU: http://www.hoitonetti.fi/sairaudet/kilpirauhasen_vajaatoiminta/

- Kirjanpidolliset ongelmat :) Lopetin laskemisen jonnekin viidenkympin tienoille. Ennen kesälomaa laskeskelin päässeeni noin 75 suoritukseen ja loman jälkeen eli nyt niitä on koossa noin 90. Säännöllinen blogaaminen olisi varmasti auttanut jaksamisessa, vaikka en toisaalta edes halua tuntea huonoa omaatuntoa siitä, etten keväällä jaksanut liikkua.


Nyt on kuitenkin hyvä jatkaa. Uusi ei-synteettinen kilpparilääke tuntuu toimivan huomattavasti paremmin kuin vanha, ja kuuden vuoden sinnittelyn jälkeen loputkin oireet ovat häviämässä, tai niin toivon. Ja kun kesä lähestyy loppuaan, mulle tulee aina sellainen back to school -fiilis ja tulee aloitettua kaikenlaisia kursseja ja projekteja. Oon myös pitkään kaivannut sitä aikaa, kun harrastin juoksua aktiivisesti. Silloin jaksoin juosta kymmenen kilometrin lenkin rauhallisesti ja ihmeemmin rasittumatta ja se onkin seuraava tavoite. Ensimmäiseksi kerään pelkkiä lenkkikertoja ja kun 20 lenkkiä on täynnä, mietin mitä sitten. Ilosaaressa tuli sitä paitsi lupauduttua puolimaratonseuraksi :)

Niin ja! Löysin ihanat hopeiset saappaat ja päätin että saan ostaa ne vasta 20 lenkin jälkeen. Juoksun aloittamisessa alku on aina pahin, ja luulen että sitten kun tuo tavoite on täynnä, olen jo juoksukoukussa enkä malta pysyä pois lenkkipolulta.

Nyt siis takana ensimmäinen viikko ja kolme tuskaista juoksukertaa. Enää 17 ja saappaat ovat mun!

Ps. Terkkuja Jarmolle. Huomasin just että vuosi ilman tupakkaa tuli täyteen 1.8.! Stokkan asiakkaat joutuvat siis pärjäämään ilman mun lauluesitystä :)
« Uudemmat - Vanhemmat »