IRC-Galleria

Bro

Bro

ei ole enää Galtsun ylläpitäjä, http://irc-galleria.net/feedback auttaa ongelmissa. :)
Galtsussa on jo pitkään testautettu kehityksen alla olevia uusia ominaisuuksia testiryhmäläisillä, joilta on kerätty palautetta Testiryhmäläiset -yhteisöön. Käyttäjiltä saatava palaute ei kuitenkaan suinkaan ole ainoa data mitä testiryhmiltä kerätään. Testiryhmäläisten avulla kerätään taustalla myös erilaisia tilastotietoja.

Newsfeedin täyttäminen tapahtuu tällä hetkellä käytännössä niin, että jos käyttäjällä on 500 kaveria, haetaan jokaiselta kaverilta 50 viimeisintä Newsfeediin tuotettua tapahtumaa. Nämä 25000 tapahtumaa laitetaan aikajärjestykseen ja jos käyttäjälle halutaan näyttää 50 tapahtumaa, haetaan 100 uusimmalle tapahtumalle sisältö (käyttäjä- ja yhteisötiedot, kuvat, blogimerkinnät, yms.) ja suodatetaan joukosta pois ne sisällöt mitä käyttäjä ei saa nähdä, esimerkiksi rajatut kuvat.

Yksi tapahtuma on kooltaan keskimäärin 34 tavua, tilavaihdoksia lukuunottamatta, koska niiden tapahtumissa on suoraan mukana tilateksti, joten ne on isompia. Pyöreästi voidaan arvioida tapahtuman keskiarvokooksi 40 tavua, eli nämä 25000 tapahtumaa vievät muistia yhden megan verran, joka on jo aika paljon, mutta vielä käsiteltävissä. Isompien kaveriryhmien ja kavereiden kaverien kanssa tulee kuitenkin ongelmia.

Tätä toimintaa täytyy siis muuttaa ja optimoida ennen kuin Newsfeed voidaan julkaista kaikille. Tämä tehdään niin, että kaikkien tapahtumien sijaan haetaankin kullekin kaverille vain uusimman tuotetun tapahtuman aikaleima. Kaikkien 500 kaverin aikaleimat vievät muistia 4 kilotavua.

Tässä vaiheessa tulee apuun testiryhmäläisiltä kerätty tilastotieto, jonka mukaan 50 tapahtuman pituisen Newsfeedin tulostukseen tarvitaan keskimäärin 28 kaveria. Eli useimmissa tapauksissa riittää, kun haetaan 30 uusimman tapahtuman tuottaneen kaverin eventit, eli 60 kilotavua.

Lisäksi kerättyjen tilastojen mukaan pahimmassakin tapauksessa riittää hakea 48 uusimman tapahtuman tuottaneen kaverin eventit, eli 96 kilotavua, huomattavasti vähemmän sekin kuin mitä tällä hetkellä.

Tällaisia muutoksia pitää siis tehdä taustalla ennen kuin Newsfeed voidaan julkaista kaikkien iloksi. Kiitoksia ahkerille testiryhmäläisille palautteesta ja testailusta.

Vielä kun saisi koodattua nämä hommat eikä vaan puhuttua niistä! :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.