IRC-Galleria

panda

panda

Täällä taas, ihan kun en ois ollut päivääkään poissa <3

SATA - updateMaanantai 04.01.2010 00:57

On aika vuoden 2009 tilinpäätöksen. Liikuttua tuli, aika säännölliseti jopa, ja tästä on ns. hyvä jatkaa.

Vuoden lähestyessä lopppuaan tarkastelin aikaisempaa liikuntahistoriaani ja löysin selkeän kaavan. Olen aloittanut aktiivisen liikkumisen useimmiten syksyllä ja lopettanut sen joululomien jälkeen tai viimeistään kevättalvella. Joka kerta se on johtanut siihen että touko-kesäkuussa, kun pitäisi kaivaa kesähameet- ja paidat kaapista ja olla edes henkisesti rantakunnossa, on olo, ryhti ja fiilis ollut voimaton ja väsynyt.

Nyt mennään jo kevätlukukauden puolella, ja jumppakertoja on vuodelle 2010 kertynyt huikeat kaksi. Olen siis tiedostanut missä mättää ja päättänyt tehdä asialle jotain. Riittääkö se ylläpitämään motivaatiota kevääseen asti? Totuus on kuitenkin se, että en ole sellainen ihminen joka liikkuisi vuosikausia aktiivisesti ihan huomaamatta. Joka jumppakerran eteen täytyy nähdä kauheasti vaivaa ja potkia itseään persuksille ja edelleen roudaan salikamat usein töihin ja takaisin, käymättä itse salilla siinä välissä.

Mutta sehän koko SATA-haasteen idea on, ainakin omalla kohdallani. Ylläpitää motivaatiota ja säännöllistä rutiinia keinoilla millä hyvänsä, kuten vaikka sillä että antaa itselleen pisteen mattojen tamppaamisesta tai reippaasta siivoamisesta. Nyt kun olen päässyt taas kiinni aktiivisesti liikkuvan ihmisen identiteettiin, olisi niin helppoa antaa pisteiden olla, ja miettiä että turhaan mä tästä mitään numeroa teen, liikkuminenhan on osa mun arkea. Sitten kun pidän itseäni niin kovin aktiivisena, voi aina välillä jättää jumpan väliin kun on ollut viime aikoina niin ahkera ja juossut salilla harva se päivä. Ja senhän tietää mihin se johtaa. Siihen että vuoden päästä saa olla taas aloittamassa uutta haastetta ja rutiinit, ohjelma ja jaksaminen pitää rakentaa alusta asti uudelleen.

Loppuvuoden liikunnat ovat, ehkä hyvästä syystä, olleet tosi yksipuolisia. Pace, eli kiertoharjoittelu, jossa on vuorotellen sykettä nostavia ja lihaskuntoa kehittäviä pisteitä, on hyvä koko kropan treeni ja kun olen todennut sen toimivaksi, en ole jaksanut alkaa rutiinia muuttamaan. Tänä vuonna voisin kuitenkin koittaa jo jotain vähän muutakin, jos uskallan luottaa siihen ettei miljoonalla eri tunnilla ramppaaminen vaikuta siihen mikä on kaikista tärkeintä eli motivaatio ja jatkuvuus. Annan kanssa uskaltauduin jo muokkaukseen ja lauantaina kävin pitkästä aikaa afrossa. Mietin että voisin joku kerta repäistä oikein kunnolla ja antaa itselleni luvan vain rentoutua. Menisin vaikka venyttelytunnille ilman mitään suoritustavoitteita. Kuulostaako ihan hullulta?

Hyvin menneen loppuvuoden kunniaksi päätin hankkia itselleni palkinnoksi suoraveloitussopparin Motivukseen, jotta korttien uusimisesta tai mistään muustakaan ei tarvitsisi ottaa stressiä. Se astuu voimaan ensi kuussa, joten siihen asti mennään vielä puoliteholla. Helmikuusta alkaen sitten ainakin sata miljoonaa tuhatta treeniä viikossa!

Tässä vielä loppuvuoden ja tän viikon pistesaldo:

130/200 Pace 45 min
131/200 Pace 45 min
132/200 Pace 45 min
133/200 Pace 45 min
134/200 Pace 45 min
135/200 Pace 45 min
136/200 Pace 45 min
137/200 Pace 45 min
138/200 Pace 45 min
139/200 Muokkaus 45 min
140/200 Afro 50 min
141/200 Muokkaus 50 min

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.