IRC-Galleria

panda

panda

Täällä taas, ihan kun en ois ollut päivääkään poissa <3

Karppisushi, viimeinkinTiistai 30.12.2008 15:17

Koska merilevän, wasabin ja soijakastikkeen yhdistelmä on parhaita makuja maailmassa, mua on harmittanut jo pitkään etten voi syödä sushia niin paljon kun haluan. Ihan pienenkin sushiannoksen riisimäärästä tulee paha olo loppupäiväksi.

Muutama kuukausi sitten söin ravintola Groteskissa maustettua kukkakaalirouhetta lounaan lisukkeena ja sain sitä syödessäni idean koittaa korvata sushiriisi kukkakaalilla. Sana sushi tarkoittaa viinietikalla maustettua riisiä, joten tätä korvikeruokaa ei oikein voi kutsua sushiksi. Kukkakaalisushi voisikin sitten olla esimerkerkiksi kushi :)

Kushi oli yllättävän hyvää. Kukkakaalirouhe oli ehkä valuttamisesta huolimatta vähän liian kosteaa, mutta ylimääräisten nesteiden puristaminen pois kädellä toimi ihan hyvin. Ensi kerralla täytyy yrittää keksiä tehokkaampi kuivaamistapa.

Neljää rullaa varten tarvitaan kilo kukkakaalia. Raa'an kukkakaalin saa rouheeksi esimerkiksi tehosekoittimella. Sen jälkeen rouhe laitetaan pieneen vesimäärään kiehumaan minuutiksi tai pariksi ja nostetaan siivilään valumaan ja kuivumaan. Jäähtymisen jälkeen rouhe maustetaan riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla ja sen jälkeen sitä voi käyttää sushin teossa kuten riisiä.

47 - Ai niin sataMaanantai 22.12.2008 21:33

Viime viikko meni säätäessä ja roudatessa. Yksi piste kymmenen tunnin tavaroiden siirtelystä. Toinen piste kahdeksan huoneen siivoamisesta ja kolmas eilisestä stadissa kävelystä ja roudailun jatkamisesta.

44 - SATASunnuntai 14.12.2008 23:53

Toissaviikolla olin flunssassa ja liikuin vähän heikosti. En sitten muistanut raportoidakaan. Pisteitä sillä viikolla tuli kaksi. Toinen pilatestreenistä ja toinen puolentoista tunnin kävelylenkistä. Se tekee yhteensä 40,5 pistettä.

Tällä viikolla pisteitä kertyi kolme (x pilates 25 min) ja lisäksi annan itselleni puolikkaan pisteen siitä että kävelin muutaman kerran 15 minuuttia. Tiedän ettei se oo ihan pisteen arvoista, tai siis yhtään, mutta haluan eroon tosta puolikkaasta.

Pisteitä siis yhteensä 44. Ens vuoden alusta ajattelin katsoa riittäisikö mulla aikaa, tai ajanhallintakykyä siihen että ehtisin joskus ihan oikealle kuntosalille tai johonkin ohjattuun jumppaan.

Ens viikolla ohjelmassa ei oo yhtään ainoaa vapaahetkeä, joten täytyy yrittää edes hyötyliikkua jossain välissä.

SATA - Pilates of the CaribbeanSunnuntai 30.11.2008 20:06


3 x Pilates + yksi vähän pidempi kävely

= 38,5 pistettä :)

SATAMaanantai 24.11.2008 00:15

Oli vähän huono sataviikko

035 - 50 minuutin juoksulenkki kävelytauoilla.

Ensi viikolla sitten uusi yritys :)

Sivu viisikymmentäkuusiKeskiviikko 19.11.2008 11:58

SÄÄNNÖT

- Tartu sinua lähimpänä olevaan kirjaan. Nyt.
- Avaa sivu 56
- Etsi viides lause
- Kirjoita viides lause ja nämä ohjeet päiväkirjaasi.
- Ota lause LÄHIMMÄSTÄ kirjasta, ei lempikirjastasi, tai teoksesta josta saattaisi löytyä mielestäsi hyviä lauseita.


A measure of the degree of difficulty of an algorithm called computational complexity was developed by Juris Hartmanis and Richard E. Stearns.

- Adam Drozdek

034 - SATA Maanantai 17.11.2008 00:36

Toissaviikkoisen satablogauksen jälkeen sain vinkin ettei liikunta laihduta, ja että mun pitäis ennemminkin syödä vähemmän, joten täytyy vielä vähän tarkentaa mitä haen tällä haasteella.

Tän haasteen tarkoitus ei ole laihduttaa. Oon omasta mielestäni ihan hyvä tän kokoisena ja näillä pehmusteilla ja syön äärimmäisen terveelliseti, kiitos kysymästä :) Ja välillä kun joku ihmettelee että miten kävelystä tai muuttamisesta tai hyötyliikunnasta muka voi saada pisteen, niin tarkoituksena ei myöskään ole liikkua mahdollisimman paljon, laskea tehoja, kaloreita tai hyötysuhteita. Tarkoitus on liikkua säännöllisesti vaikkei aikaa varsinaiseen liikuntaharrastukseen olekaan. Aikaisemmin mulla on laiskasti sujuneen liikuntaviikon jälkeen tullut sellainen olo etten oo tehnyt mitään ja joskus se on johtanut siihen että kynnys tehdä mitään on kasvanut ihan liian suureksi ja en oo sitten tullut lähteneeksi lenkille tms enää koskaan.

Nyt kun kirjaa joka viikko ylös kaiken liikkumisen, tuntuu siltä että harrastaa aktiivisesti ainakin jotain kevyttä liikuntaa ja se innostaa jaksamaan seuraavalla viikolla.

Mut. Tän viikon pisteet. Loppuviikosta motivaatio oli vähän hukassa, mutta sain sentään yhden kävelypisteen ja näin joutsenia ja sorsia ja autoin kuivalle maalle joutuneen kalan takaisin mereen (1 maailmanparannuspiste).

031 Tiibetiläisiä neljänä aamuna (ma-to)
032 Pilates (vaihdoin haastavampaan ohjelmaan)
033 Pilates
034 Kävelylenkki n. 1,5 tuntia

Lisätty matkaviestimestäLauantai 15.11.2008 15:11

vituttaako?

SATAKeskiviikko 12.11.2008 17:20

Viime viikolla pisteitä kertyi vain kolme (2 x pilates + 1 x 40 min kävely), joten kasassa oli sunnuntaina 30 pistettä.

Tälä viikolla oon aloitellut taas tekemään viittä tiibetiläistä riittiä aamuisin, koska niistä tulee hyvä olo ja ne toimii myös venytyksinä. En vaan tiedä miten niistä voisi antaa itselleen pisteitä, koska kerrallaan niihin menee vaan 10 minuuttia. Haluan kuitenkin laskea ne mukaan SATA-haasteeseen. Mietin että voisko 3 x tiibetiläiset olla sitten vaikka yks kokonainen piste?

Viisi tiibetiläistä on kummallinen harjoitus. Liikkeet näyttää ja tuntuu melko helpoilta, eikä niiden tekeminen kestä maksimissaan kuin 15 minuuttia, mutta ne muokkaa silti vartaloa, lisää virkeyttä ja rauhoittaa mielen. Aina kun oon jaksanut tehdä niitä säännöllisesti pidempään, oon voinut tosi hyvin.

http://www.lifeevents.org/5-tibetans-energy-rejuvenation-exercises.htm

SATASunnuntai 02.11.2008 23:24

Taaskin sellanen fiilis etten oo tehnyt mitään, vaikka sain aikaseks 3 x pilatestreenin (ti, pe, su) ja 2 x pidempää kävelylenkkiä (la, su)

Suorituksia siis 27/100 mutta ei se kyllä kropassa näy. Käsipainoissa kasvaa hämähäkinseittiä ja sikspäkki on piilossa pehmusteiden alla.