IRC-Galleria

FryGuy

FryGuy

https://www.facebook.com/jarellphoto

Selaa blogimerkintöjä

Elokuva-arvostelu: Star TrekTiistai 03.11.2009 00:25

Vuosi: 2009
Ohjaus: J.J. Abrams


Danny Boylen ohjaaman Sunshinen ohella yksi viime vuosien parhaista sci-fi leffoista. En ole ikinä ollut millään asteikolla kiinnostunut Star Trekistä ja huonoin lopputuloksin olen joitakin elokuvia yrittänyt joskus katsoa, mutta taitaa tämä "wanha" saaga vaatia jotain über-nörttimäistä faniutumista, että se jaksaisi kiinnostaa.

J.J. Abramsin remake on poikkeus. Star Trek on mielestäni ensimmäinen ja erittäin mieleenpainuva esimerkki onnistuneesta "remake"-elokuvasta. Tällä kertaa 5-tähden klassikosta ei yritetty tehdä nykyaikaista raha-imuria vaan vanhan idean potentiaali käytettiin kokonaan. Tässä vaiheessa pakko myöntää, että alkuperäistä elokuvaa en muista nähneeni, joten remake-hypetykseni perustuu lähinnä Internet Movie Databasen arvosanojen vertailuun (Uusi: 8,3 Wanha: 6,2 [jos edes vertasin oikeita elokuvia])

En perehdy tässä arvostelussa elokuvan sisältöön erityisen tarkasti. Ensimmäistä kertaa kiinnitin positiivisessa mielessä huomiotani ajoittaiseen realismiin; kamera-ajon tapahtuessa avaruudessa äänet katosivat. Ensimmäistä kertaa tuntui myös siltä, että jopa hahmotin aikajanan tulevaisuudesta kotoisin olleista hahmoista huolimatta. Pari päivää sitten katsomani Terminator Salvationin jälkeen tuntui mahdottomalta yrittää tajuta mistään mitään.

Elokuva oli kaikin puolin mielenkiintoinen seurata niin kuvaltaan kuin tarinaltaankin. Näyttävyydestä ei todellakaan ole tingitty ja Star Trekin kaltaisen nörtti-saagan syöttäminen tavalliselle katsojalle onnistui kuin... hmm... no onnistui kuitenkin.


****

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.